Рейтинг найпопулярніших мов программування

За популярністю на open source hub можна виділити зростання C ++, Python і Ruby за рахунок зниження позицій Java, C і R. ТОП-5 за особистим ранжуванням повністю збігається з ТОП-5 IEEE Spectrum. Для коректної роботи з сайтом необхідна підтримка Javascript. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисните Ctrl+Enter. Популярність мов програмування змінюється з часом. Крім того, Swift став невід’ємною частиною стеку IoT.

Ще одна перевага — розвинене співтовариство розробників. У мережі є величезна кількість готових рішень і спеціалізованих форумів, де новачкам допоможуть розібратися у вирішенні складних завдань. Щоб програміст міг без проблем отримати роботу, він повинен вибирати не тільки ту, що користується великим попитом, але і малоконкурентну мову програмування. Інакше отримати гарне місце в солідній конторі буде складно. Виходячи з цього принципу, пропонуємо ознайомитись з топ 10 мов програмування, які будуть мега затребувані найближчі 5 років.

Топ-50 ІТ-компаній України, зима 2023: мінус 5 тисяч фахівців через релокацію

У мобільній розробці основні мови — Kotlin та Swift. А частка кросплатформових фреймворків менша, ніж здається. Крім того, помітно, що Dart/Flutter відразу зайняли велику нішу. А після React Native та Flutter є ще місце для С# Xamarin.

  • На рахунок решти набору в мережі немає єдиної думки.
  • При цьому відбувається суттєва економія пам’яті, що позначається на швидкодії і швидкості відгуку.
  • PHP – кросплатформовий, він робить сторінки HTML “живими”, плюс є ще й серверною мовою і дозволяє виконувати команди на віддаленому сервері.
  • Вона виконується віртуальними машинами, які створено для різних ОС, тому той самий код, написаний на ній, працюватиме на різних платформах.
  • Її використовують для створення вебзастосунків, програм для робочого столу, мобільних пристроїв, ігор та іншого програмного забезпечення.
  • Go стане в нагоді для проєктів з використанням розподілених мереж, хмарних сервісів та інших складних серверних технологій.

Через складні процедури налагодження та проблеми з розгортанням її стали використовувати дедалі менше. Недоліки Haskell — відсутність повноцінної підтримки в IDE, складний синтаксис та крута крива входження. Ця мова не підтримує переносимість через модулі CPAN. А знаючи TypeScript, вони зможуть набагато швидше розробляти вебзастосунки завдяки ефективній інструментальній підтримці. Є надбудовою над JavaScript, яка забезпечує підтримку статичної типізації, класів та інтерфейсів. Є мовою сценаріїв, яка працює на безлічі платформ, зокрема Windows, Mac OS та на різних варіантах UNIX.

Мови, що втрачають популярність

Розглядати представлені результати можна, як загальну інформацію. Але коли мова заходить про вибір професії, знадобитися більше конкретики і об’єктивних даних. Правильний вибір гарантує, що фахівець буде затребуваний і з легкістю знайде роботу. Розглянемо, які найбільш затребувані мови програмування в 2019 і розберемося, де вони застосовуються і в яких галузях використовуються. JavaScript продовжує бути однією з найпоширеніших мов для WEB-у, як на фронтенді, так і на серверній частині.

топ 10 мов програмування

Фактично українські IT-компанії продовжують активно зростати, але здебільшого вже не в Україні. Серед додаткових мов беззаперечний лідер — JavaScript (понад 28%). Більшість респондентів планують вивчити наступну мову самостійно або з допомогою колег. Близько 7% думають звернутися до професійних викладачів. На фронтенді TypeScript продовжує «відкушувати» частку у JavaScript, але досить повільно. Щодо обробки даних, то ми бачимо, що Python стає стандартом де-факто.

Сфери використання

Це квінтесенція різних рейтингів, результатів опитувань і особистого досвіду. Але цей «старенький» впевнено тримається на перших місцях у всіляких топах і не планує здавати позицій. Він легко читається, порівняно простий у навчанні, а перелік завдань, що вирішуються за його допомогою, просто величезний. Python – це рідкісне поєднання, коли мова ідеально підходить для новачків, але водночас дозволяє вирішувати складні завдання.

топ 10 мов програмування

Мова кроссплатформенний, з Python користувачеві є безліч сервісів, бібліотек і фреймворків. Примітно, що навіть такі платформи-гіганти, як YouTube та Google, розроблені саме на Python. Жоден рейтинг топових мов програмування не обходиться без Swift. Код використовується для розробки нативних додатків під iOS. Сучасні тенденції такі, що багато жителів СНГ, як американці і європейці, переходять на техніку від Apple.

Рейтинг мов програмування 2023. JavaScript/TypeScript завойовують світ, Python увійшов у топ-3, Salesforce Apex випередив 1C

По данним Indeed.com в США людина на аналогічній посаді отримає $110 тис. Дані опитування по заробітнім платам показали, що розробники на Java в США заробляють близько $100 тис, у світі ця цифра очікувано менше. Якщо Вам потрібен хостинг для Java проектів, звертайтесь до компанії ГіперХост. Ми допоможемо підібрати найбільш підходящий тариф. Java постійно адаптується, простий у вивченні, тому і сьогодні користується великою популярністю серед розробників.

топ 10 мов програмування

Далі йде Java, частка якої з 2017 року стабільно зменшується. Oracle — активно її розробляє, але натомість неодноразово намагалися зробити комерційне використання — платним. А також Oracle має довгу судову тяжбу із Google стосовно Java і Andriod.

Go

За статистикою 90% десктопних бек-енд додатків розробляються з її допомогою. Скільки б не було конкурентів, Java-фахівці завжди будуть в ціні. Все ще досить молода мова, що продовжує нарощувати співтовариство.

топ 10 мов програмування

Java в більшості випадків застосовують для бекенд розробки, наприклад, для мобільних додатків. C++ — досить продуктивна мова, вона підтримує безліч стилів програмування і має велике ком’юніті. Яка найпопулярніша мова програмування у 2022 році?

Click below to Share,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *